sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Blogini kirjoitussarja. Kaikki tarinat ovat tosia, työssäni kohtaamia tapauksia. Joitain yksityiskohtia olen muuttanut, jotta henkilöitä ei tunnisteta. Sinusta voi tuntua, että luet omaa tarinaasi!

TUHANSIEN MURHEELLISTEN TALOJEN MAA

OSA 11 HOMEKOIRATUTKIMUKSESTA SAA AINA KIRJALLISEN RAPORTIN

”Saako tutkimuksesta raportin, millainen se on?” 
”Talomme on niin vanha, että siitä ei ole pohjapiirustuksia, haittaako se?” ”Miten pian saan raportin?”
”En tarvitse raporttia, teetkö tutkimuksen halvemmalla?”

         Homekoirat tekevät töitä keskimäärin 1-4 päivää viikossa. Homekoiraohjaaja työskentelee joka päivä, onhan koirat hoidettava joka ikinen päivä ja kirjallisia töitä riittää. Homekoira Rupertia ei voi laittaa työpäivän jälkeen kaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Homekoiraohjaajan työpäivä koirien lepopäivänä voi olla vaikkapa tällainen: Aamulla koirat lenkille ja sen jälkeen ruokinta ja siivousta. Koirat käpertyvät lempipaikkoihinsa tuhisemaan tai leikkivät keskenään. Ohjaaja tekee raportteja, vastaa sähköposteihin ja puhuu puhelimessa. Iltapäivällä koirat jälleen lenkille, nyt pidemmät ulkoilut kaikkien kanssa. Koirien kanssa myös seurustellaan, hoidetaan korvia ja leikataan kynsiä. Illalla jälleen ruokailua ja seurustelua ja illalla viimeiseksi vielä lenkille. 
Homekoiratutkimukseen sisältyy aina kirjallinen raportti! Jos ei, niin soita toiselle yritykselle. Ennen tutkimusta tehdään toimeksiantosopimus homekoiraohjaajan ja tilaajan kesken. Useimmiten asiakas saa raportin tutkimuksen jälkeen noin 1-2 viikon kuluessa pdf-tiedostona sähköpostitse ja paperiversiona postitse pyydettäessä. Raportti on hyödyksi tilaajalle ja myös mahdollisille jatkotutkijoille. Riitatapauksissa raportti voi olla yksi todiste oikeudessa. Raportissa on yleensä kansikuvana valokuva tutkitusta kohteesta. Se kertoo usein asiantuntijalle jo paljon. Kohde voi olla esimerkiksi omakotitalo, rivitalo- tai kerrostaloasunto.

Tekstiruutu: HOMEKOIRATUTKIMUKSEN KOHTEITA:
Omakotitalo
Rivitalo
Kerrostalo
Koulu
Päiväkoti
Kesämökki
Toimisto
Virasto
Asuntoauto tai -vaunu
Henkilöauto
Laiva
Teollisuushalli







Raporttiin merkitään paljon tietoa kohteesta ja tutkimuksesta. Homekoiran ilmaisut merkitään aina pohjapiirustukseen. Jos piirustusta ei ole saatavilla, on hyvä tehdä kohteesta luonnospiirustus. Raportin liitteenä voi olla laadukkaita, riittävän isoja valokuvia. Raportissa kerrotaan tutkitun kohteen tietoja, esimerkiksi rakenteet, salaojien kunto, sadevesien ohjaus, tehdyt korjaukset, vesivahingot ym. ja miksi tutkimus on tilattu. Raporttiin pitää myös merkitä, mistä tiedot on saatu. Hyvä raportti on siisti, kuvat ja piirustukset ovat laadukkaita ja selkeitä, se ei vilise kirjoitusvirheitä ja raportti sisältää kaikki olennaiset asiat. Raportissa voidaan antaa suosituksia jatkotoimenpiteistä, mutta vain, jos homekoiraohjaajan ammattitaito on siihen riittävä. Homekoiraraportti lähetetään vain tilaajalle tai tilaajan pyynnöstä myös muille tahoille. 

Tekstiruutu: RAPORTIN SISÄLTÖ:
Tutkimuspäivämäärä
Miksi tutkimus on tilattu
Kohteen perustiedot
Tutkimuksessa mukana olleet
Homekoiraohjaajan omat havainnot
Homekoiran löydökset
Pohjapiirustus
Valokuvia
Tehdyt korjaukset
Vesivahingot
Mistä tiedot on saatu
Jatkotoimenpiteet








Homekoira Rupert 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.