maanantai 25. huhtikuuta 2016

Homekoirani Rupert (Snow wood dwarf birch) kävihttps://smartdog.fi/smartdog-testit järjestämässä kognitiotestissä. Testit mittaavat koiran ongelmanratkaisukykyä ja -strategiaa, ihmisen eleiden lukukykyä, itsehillintää, muistia ja loogista päättelykykyä. Testi oli todella mielenkiintoinen ja lisäsi ymmärrystäni koiran käyttäytymisestä. Voin suositella testiä!

Ote testin tuloksista: 

"Testitilanteessa Rupert on avoin ja sosiaalinen, ja erittäin aktiivinen ja koira on myös koko ajan motivoitunut tehtäviin. Rupertin vahvuudet testin mukaan on erinomainen eleiden lukukyky, sinnikkyys ongelmanratkaisussa, sekä kyky loogiseen päättelyyn. Tämän tehtävän ratkaisee vain 10-20% koirista, joten voit olla ylpeä Rupertista. Itsehillintä ja kyky kontrolloida impulsseja ei ole synnynnäisesti Rupertin vahvuus se huomaa ympäröivästä maailmasta paljon ja sillä on todennäköisesti voimakas halua reagoida ympäristöstä ja omistajasta tuleviin signaaleihin. Tiettyyn pisteeseen saakka koulutuksella pystytään vaikuttamaan siihen miten tämä signaaleihin reagointi saadaan hallintaan, ja olet todennäköisesti tehnyt paljon työtä tämän asia suhteen Rupertin kanssa." 

Ongemanratkaisu:"Rupert on tehtävässä uskomattoman sinnikäs ja itsenäinen! Mahdottomasta tehtävästä tulikin mahdollinen, koska Rubert avasi rasian. Työskentelytapa on pääasiassa itsenäinen, ja sinnikkyyttä työskentelyyn löytyy todella paljon."

Looginen päättely: "Loogisen päättelyn tehtävässä koiran on pääteltävä tyhjän astian perusteella palkkion sijainti. Tämä on erittäin haastava koiralle, ja suuri osa koirista kiinnostuu tyhjästä astiasta sen vuoksi että siihen kosketaan viimeiseksi. Vain noin 10-20% koirista ymmärtää tehtävän. Rupert tajusi tämän tehtävän idean ja se päätteli oikein 67% namin sijainnin! Tässä suhteessa voit olla todella ylpeä koirastasi. Tämä saattaa aiheuttaa haasteita myös koiran koulutuksessa, tämän tyyppinen koira saattaa turhautua helppoihin tehtäviin toisaalta Rupert on niin miellyttämisenhaluinen että se on onnellinen tehdessään juuri sitä mitä sinä haluat."

Aktiivisuus: "Rupert on huomattavasti keskimääräistä aktiivisempi testissä"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.